VIDEO. LAGĂRUL MORȚII ”Pro Animals”! Imagini terifiante cu masacrul câinilor sunt în posesia organelor judiciare! Autoritățile asistă impasibile la atrocitățile comise împotriva animalelor!

0
1629

Fapte abominabile au loc la adăpostul canin neautorizat al așa zisei Asociații pentru Protecția Animalelor ”Pro Animals” din zona CET a Municipiului Tg-Jiu. Câini abandonați, bolnavi sau bătrâni, sunt adoptați din adăpostul public, fotografiați și sub pretextul unor tratamente care trebuie să le fie administrate, fotografiile cu aceștia sunt postate pe Facebook, de ”creierul” afacerii, Carmena Șerbănoiu, președintele ”Pro Animals” și sunt solicitate donații. Se pot strânge și câteva mii de euro pentru ”salvarea” unui câine, iar cei mai mulți bani vin din Finlanda, Olanda și Germania, numai că cei de la ”ProAnimals” nu-i mai informează pe cei care au donat dacă patrupedul s-a însănătoșit sau a murit și, în ambele situații, să oprească donațiile, așa că donațiile curg pentru câini îngropați deja. Grav este că, mortalitatea în rândul câinilor din adăpostul asociației este destul de mare, după cum susține o fostă angajată, iar în lipsa unui contract cu o firmă specializată pentru neutralizarea cadavrelor, acestea sunt îngropate în spatele adăpostului, pe un teren din apropierea râului Jiu. În urmă cu mai bine de două luni a fost sesizată Poliția Animalelor care a deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, iar cercetările se află sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, însă din cauza unor conexiuni ale organelor judiciare cu Carmena Șerbănoiu, ancheta zace undeva într-un sertar.

  • Claudiu Matei

Bani din suferința și moartea câinilor

Asociația ”Pro Animals” deținută de Carmena Șerbănoiu, sau ”Cruella”, așa cum o alintă unii angajați, lasă impresia că este cel mai preocupat ONG local care se ocupă cu protecția și îngrijirea animalelor. Carmena Șerbănoiu a înfierat, ani la rând, autoritățile locale pentru condițiile jalnice din adăpostul public al orașului, în care peste 1.500 de câini erau cazați în trecut, însă în spațiul pe care îl deține aceasta în zona CET, în  proximitatea vechiului padoc al municipalității, se comit adevărate atrocități împotriva câinilor.

Cum face ONG-ul ”ProAnimals” sute de mii de euro din suferința animalelor, fără ca nicio instituție a statului să fie interesată în legătură cu circuitul banilor și dacă sumele consistente primite sub forma unor donații sunt folosite exclusiv pentru câinii fără stăpân?

Trebuie precizat faptul că Asociația ”ProAnimals” este scutită, anual, prin votul consilierilor locali, de taxa pe clădiri și taxa pe teren, (în total, 4.913 lei) în baza unui contract de comodat, încheiat în aprilie 2011, prin care Primăria Tg-Jiu i-a atribuit, în folosință gratuită, imobilul din zona CET, în vederea amenajării unui adăpost pentru câini și o clinică veterinară. În luna aprilie a acestui an, Primăria Tg-Jiu, printr-un act adițional, a prelungit termenul contractului de comodat cu încă 10 ani, deși se știa că ”ProAnimals” nu deține autorizările necesare pentru funcționarea adăpostului canin.

Cum funcționează fabrica de făcut bani a Cruellei? Simplu. Sub masca afecțiunii față de animale, reprezentanții ”ProAnimals” preiau, prin adopție, de la fostul adăpost public aflat gard în gard, câini bătrâni sau cu diverse afecțiuni. Aceștia sunt fotografiați în starea în care sunt, în timpul sau după o eventuală intervenție chirurgicală, iar pe contul de pe Facebook al asociației sunt postate anunțuri în limba română și limba engleză prin care doritorii sunt îndemnați să doneze pentru a salva viața acelui câine. Oameni cu suflet din țară și străinătate, iubitori de animale, mișcați de imaginile cu câinii suferinzi, donează sume consistente, care ajung să totalizeze, uneori între 3.000 și 8.000 de euro. Nici dacă acel câine se însănătoșește și nici dacă moare, donatorii nu sunt anunțați să oprească donațiile pentru acel caz, așa că banii curg în continuare și nu de puține ori s-a întâmplat ca patrupedul să fi fost demult îngropat, iar oamenii să doneze în continuare pentru ”salvarea” lui.

Poliția Animalelor a fost sesizată! Dosarul zace la Parchet!

Doina Pănoiu, o fostă angajată a adăpostului ”ProAnimals”, a rupt tăcerea în legătură cu masacrul din lagărul morții. ”Eu am lucrat un an și o lună acolo, până pe 25 aprilie în acest an. După vreo trei luni de la momentul angajării, o colegă ne-a scos din adăpost, pe terenul dinspre Jiu, să facem o groapă la câini. Eu i-am spus că nu fac, pentru că nu e normal așa ceva. Aveam vreo 17 câini morți atunci. Seara a venit Carmena, pentru că numai ea personal dacă era, atunci se îngropau câinii, între 11,00 și 12,00 noaptea. Știam că nu e legal, și ne zicea că ne văd ăia de la adăpostul public. A îngropat câinii și am stat până dimineața la 4,00, pentru că lucram 18 ore, din care eram plătiți doar 8 ore. Și de atunci a început Carmena să nu se mai ferească de mine și să facă și în prezența mea ce face, adică dădea cu piciorul în câini, cu lopata, cu bucăți de fier. Este unu în adăpost care omoară câinii, e angajat de peste 20 de ani la ea”, povestește îngrozită femeia.

Doina Pănoiu a explicat cum sunt uciși câinii și cum face Carmena Șerbănoiu mii de euro din donații.

”Eu eram pe sectorul 1, unde erau câinii bolnavi pe care-i scotea Carmena de la adăpostul public. Grav bolnavi, pentru că așa îi alege. În prima zi îi duce la cabinetul veterinar, le face fotografii, le pune pe Facebook și așa se trimit donații din Germania și Finlanda. Cer bani pentru tratament. Dar câinii ăia în 2-3 zile mor, iar banii curg în continuare. Mai sunt și acum poze pe pagini, iar câinii sunt îngropați de un an. Am vorbit pe Facebook cu o persoană din Finlanda și, într-o singură zi, pe un CaneCorso, pe care l-au luat cei de la Poliția Animalelor, s-au adunat 8.000 de euro. Într-o altă zi, pentru un alt câine care era deja îngropat, 3.000 de euro. Ea are niște nemți cu care colaborează și una Margherita Santoro”, afirmă fosta angajată.

Doina Pănoiu a sesizat organele judiciare, însă e dezamăgită că de aproape trei luni nu s-a mișcat nimic în anchetă.

”Am depus plângere de aproape două luni și jumătate, cu toate dovezile. Am fost de două ori, dar cei de la Poliția Animalelor îmi râd în față, își cam bat joc. De acolo de la adăpost până jos la Jiu este cimitir. Sunt sute de gropi în care au fost îngropați câini. Puteți să treceți pur și simplu și să dați de oase de câini. Erau băgați câini bolnavi împreună cu cei sănătoși ca să se îmbolnăvească și să moară, pentru a aduce alții din adăpostul public și tot așa”, a precizat femeia.

Poliția confirmă…

… că s-a deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept. Potrivit unor informații, dosarul se află sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, însă niciun reprezentant al instituției nu a putut fi de găsit joi și vineri pentru un punct de vedere.

Fosta angajată spune că a intrat în conflict cu Carmena Șerbănoiu pentru că a refuzat să facă gropi și să îngroape câinii, nu a fost de acord să lovească patrupedele și le-a dat, pe ascuns, tratament și mâncare la câinii bolnavi, deși ”Cruella” îi ordona să nu le mai administreze medicamente și hrană.

”Ea a observat sau i-a spus vreunul dintre foștii colegi. Iad a fost ultimele luni! Nu mi-a plătit ore suplimentare, deși lucram 18 ore. M-a amenințat cu poliția și pușcăria în cazul în care apare ceva public. Dacă se sesiza cineva de atâția ani de când exista acest padoc, nu se ajungea la așa masacru, mizerie, conservele ținute la 40 de grade în soare, câini fără apă sau cu apa fierbinte ținută în soare. E ceva inimaginabil ce se întâmplă acolo”, a adăugat, vizibil marcată, fosta angajată.

Autoritățile locale, DSVSA Gorj, IPJ Gorj și Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu asistă la aceste atrocități, fără să intervină. În mod normal, ar fi trebuit să se solicite inclusiv extinderea anchetei, adică și polițiștii de la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice să facă verificări cu privire la fondurile din donații ale ”ProAnimals”, pentru că deja aceste aspecte exced sferei de competență a Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Gorj.

Carmena, amendată cu delicatețe

Pe 12 martie a.c., pe când încă era prefect al județului Gorj, dar se pregătea pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Tg-Jiu, Iulian Popescu a făcut un clip, din greșeală, exact în proximitatea adăpostului canin al ”ProAnimals”. În imagini se putea observa un câmp acoperit cu gunoaie, iar în peisaj apărea cadavrul unui câine.

”Oricum, Carmena spune că are Tg-Jiul în buzunar. Ați văzut filmarea cu Iulian Popescu cu câteva luni înainte de votări, că e mizerie pe acel teren de lângă adăpost, că era un câine mort? A doua zi, Carmena a zis că Iulian Popescu și-a cerut scuze că nu a știut că erau gunoaiele ei”, susține Doina Pănoiu.

La solicitarea Instituției Prefectului Județul Gorj, doi comisari din cadrul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Gorj, împreună cu un medic veterinar din DSVSA Gorj au efectuat, în aceeași zi, un control la adăpostul canin al ”ProAnimals”. În urma controlului s-a constatat că ONG-ul nu deține autorizație de mediu pentru adăpostul canin, iar pe terenul aflat în vecinătatea acestuia au fost descoperite depozite de materii fecale care proveneau de la padoc. A fost solicitat inclusiv contractul de eliminare a deșeurilor generate, însă Carmena Șerbănoiu a precizat că nu deține un astfel de contract, deșeurile fiind depozitate necontrolat, în afara incintei adăpostului. Culmea este că reprezentantul DSVSA nu a întrebat-o pe președinta ”ProAnimals” dacă deține un contract de neutralizare a cadavrelor animalelor, iar în caz contrar ce face cu câinii morți. Pentru infecția descoperită în martie, ”ProAnimals” a fost sancționată cu…avertisment. În 27 iunie și 1 iulie a.c., același medic veterinar a efectuat alte controale la adăpostul deținut de Carmena Șerbănoiu și a constatat că ONG-ul nu a încheiat un contract cu o unitate de neutralizare a cadavrelor și a aplicat o amendă de 2.500 de lei, din care contravenientul să plătească 750 de lei, în 15 zile. La al doilea control, reprezentantul DSVSA a constatat că la adăpostul ”ProAnimals” nu exista un registru special, vizat de medicul veterinar, cu istoricul medical al câinilor din padoc. Sancțiunea a fost de 20.000 de lei, cu 5.000 de lei, de plătit în 15 zile.

Va urma!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.